Dotycz Magistratu - jakie miesięczne koszty wygeneruje Mediateka tj. energia elektryczna, ogrzewanie CO, woda CW. podwyżki dla pracowników, koszty utrzymania. Przypuszczać można, że miesięczna opłata przekroczy minimum 1,5 milion a nawet więcej. I to też z naszych podatków.Oj ta nieudolność. Nie zapominajmy o koleżeństwie (kolega koledze) ? !
Śmieszą mnie specjaliści od wyboru źródeł ciepła. Naprawdę chcielibyście spalarni śmieci? Naprawdę chcielibyście kolejny dymiący komin w mieście? Gaz jest najbardziej ekologicznym paliwem bo wynikiem jego spalania jest dużo mniej zanieczyszczeń. Jest też dużo mniejsza emisja CO2 czyli mniejsze opłaty. Dziwią mnie więc specjaliści, którzy mają nagle inne pomysły. Jestem pewien, że gdyby władze wybrały inne rozwiązania teraz w pierwszym szeregu domagaliby się ciepłowni na gaz.
Wiedziałem, że prezydent Chojniak i jego ekipa są oderwani od rzeczywistości Piotrkowa, ale nie sądziłem, że aż tak. Przemówienie pana prezydenta przypominało wystąpienia dygnitarzy na wiecach partyjnych w czasach PRL. Według prezydenta Chojniaka mieszkańcy Piotrkowa nie potrafią samodzielnie myśleć, a nawet nie potrafią czytać. Szkoda, że jeszcze nie powiedział: "myśmy robili badania. Wie pan co się okazało? Okazało się, że sześćdziesiąt procent ludzi nie rozumie dziennika". Niesamowita buta, arogancja i pogarda dla mieszkańców. Pirat z gminy Moszczenica już na zawsze stanie się symbolem tego jak ta władza traktuje własnych mieszkańców.
Może gdyby pan prezydent troszkę więcej się starał przez ostatnie 20 lat i sprawił że na rynku pracy pojawi się konkurencja dla hearinga to było by nas stać na takie podwyżki a tak musi spić to gorzkie piwo którego sobie ważył przez lata , w żadnej prywatnej spółce nie doszło by do takiej niegospodarności , a tu jakoś to będzie
... że "wszyscy zgadzają się ze sobą (włącznie z prezydentem) a będzie nadal tak jak jest..."
na gaz, to zmienia się cała struktura ciepłowni, zatrudnienie spada bo nawęglania nie ma, odżużlania nie ma, bocznicy kolejowej nie ma, laboratorium nie ma.. 150 ludzi kosztem 2 operatorów, no ale nie w Piotrkowie kolesi się nie zostawia.
NIEGOSPODARNOŚĆ - AUDYT NATYCHMIAST!!
Polub https://www.facebook.com/IP22-Inicjatywa-Piotrkowska-22-100461826111287 tu znajdziesz wszystko co dotyczy ciepła w Piotrkowie Tryb. Wszystko w jednym miejscu.
Dlaczego w Piotrkowie Tryb. nikt nie potrafi odpowiedzieć na pytanie dlaczego cena 1GJ ciepła w sąsiednim mieście Tomaszowie Maz. jest o 50% niższa u nas? Czy w Tomaszowie Maz. wytwarzają ciepło paląc śmieciami, czy innym paliwem. A może ta różnica wynika z zawyżonych i nierzeczywistych kosztów Ciepłowni w Piotrkowie Tryb. Na jakiej podstawie ustalono cenę za 1 GJ ciepła skoro dopiero pod koniec 2022 roku w Piotrkowie Tryb. uruchomiono ciepłownię na gaz. Wg mnie cenę za ciepło powinno się ustalić na podstawie rzeczywistego zużycia gazu za określony okres.
Po Mediatece wybudowano Gazotekę na Rolniczej. I mamy nienaturalny kataklizm.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!